A linkmarketing és a linkcsere

A weboldalunkra mutató linkeket különféle módokon tudjuk megszerezni az egyik legegyszerűbb, hogy megkérünk pár ismerőst, hogy tegyen ki bennünket az Ő oldalára és ezért cserébe mi is kitesszük őket. Ezt úgy nevezik, hogy linkcsere, vagy oda-vissza mutató linkekek, ezek nem olyan értékesek, mintha csak egyirányú linkek lennének, vagyis csak ránk mutat egy link, és mi nem mutatunk vissza arra az oldalra.

A linkek kiépítése, (linkmarketing) egy hosszabb, időigényes feladat a keresőoptimalizálás során, és megvannak a maga fontos pontjai. Ugyanis, ha rossz szöveg kerül bele a linkekbe, akkor nem leszünk az első oldalon az általunk vágyott kulcsszóval a Google keresőben. Sajnálatos módon nagyon sokan ezt a pontot nagyon elrontják és a keresők szempontjából teljesen értéktelken linkeket tesznek fel más weboldalakra. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy nem jönnek elő a fontos kifejezésekre, hanem olyan kifejezésekre az elsők, amelyekre szinte senki sem keres.

Amennyiben a fentieket jól elvégeztük, akkor elvárható, hogy a weboldalunk bizonyos kifejezésekre az első oldalon jöjjön ki a Google találatok közt.